Project met HSE Vaassen & Bredenoord in TrailerTotaal

1 februari 2024

Onlangs heeft TrailerTotaal een bezoek aan ons gebracht in Berlikum. In samenwerking met HSE Vaassen hebben wij recentelijk namelijk 7 stuks Rondaan semi-diepladers geëngineerd en gebouwd voor Bredenoord Aggregaten. Wij hebben hierbij de klantwensen vertaald in een volledig eigen ontwerp, waarbij de uitgangspunten waren dat alle typen aggregaten van Bredenoord binnen de wettelijke eisen qua maatvoeringen en gewichten op deze semi-diepladers passen. Daarnaast moest er de mogelijkheid zijn voor montage van een Palfinger PK42002-SH kraan, hydraulische lier en het accupakket waardoor het hydraulisch systeem emissieloos kan worden aangedreven.

Een gedeelte uit het artikel op TrailerTotaal.nl:

Mestopleggers

Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk, maar steeds vaker leidt dat tot de bouw van kleine series speciale voertuigen. Zo is Rondaan succesvol met de in eigen huis ontwikkelde mestopleggers. ,,Wij bouwen de chassis voor die trailers, met ons eigen Rondaan kabel stuursysteem op de voorste- en laatste as. De RVS tank wordt gebouwd en gemonteerd door Kuipers Woudsend, waarna de oplegger wordt afgebouwd door Truck en Trailer Service Smilde BV. Bijzonder is de chassis constructie, waarbij rekening is gehouden met de vaak steile hellingen waar de voertuigen uit de voeten moeten kunnen. Daarvoor is ter hoogte van de achterzijde van de trekker een ronding in het chassis aangebracht, waardoor er geen schade ontstaat. De Rondaan mestoplegger is voorzien van een doorlopend chassis voor een lange levensduur en weegt desondanks slechts 7800 kilo. ,,Het is een mooi voorbeeld van een kleine serie van een speciaal product’’ aldus Rondaan.

Uitschuifbare semi-diepladers

Een andere serie voertuigen werd in samenwerking met collega Palfinger dealer HSE uit Vaassen ontwikkeld voor Bredenoord de aggregaten specialist uit Apeldoorn. Het gaat daarbij om uitschuifbare- twee assige semi-diepladers met autolaadkraan welke over de volle lengte zijn uitgerust met het Bredenoord vastzetsysteem waarmee de aggregaten eenvoudig kunnen worden gezekerd. Achter de nek staat een Palfinger 42 ton/meter kraan die volledig elektrisch wordt aangedreven. De opleggers zijn uitgerust met 17,5 inch wielen met een Tridec- gestuurde fusee as. Wij bouwen de complete oplegger, vervolgens voorziet HSE deze van een kraan, lier en de door hen in eigen huis ontwikkelde elektrische aandrijving compleet met accu pakket.

Meer weten? Lees hier het hele artikel!

 

Schrijver: Iep van de Meer - Trailer Totaal

Foto: Iep van de Meer

Terug naar overzicht

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Voor periodieke keuringen zoals ALK, LLS, LPK en Palkeur kunt u bij ons in Berltsum/Berlikum en Sneek terecht. Vanuit Sneek helpen wij u bij storingen snel weer op weg met onze mobiele werkplaats en hydrauliekservice/slangenpers. In Berltsum beschikt Rondaan over een grote spuiterij.

Onze diensten