Een Rondaan: zo wordt ‘ie gemaakt

24 november 2021

Rondaan is specialist in onder andere aanhangwagens, hydraulische laad- en lossystemen en gemeentevoertuigen. Maar een Rondaan product, hoe wordt ‘ie gemaakt? Pieter Dirk en Jan Sake Rondaan nemen je mee in de stappen die worden doorlopen. Dat is de winst van een Rondaan!

Van gesprek met de klant tot uitvoering

“Ieder traject begint met een klantgesprek,” vertelt Jan Sake. “In dit gesprek komt de wens van de klant naar voren. We leggen dit dan ook direct goed vast. Het hele verhaal wordt in stappen in kaart gebracht en dan komt de volgende stap: de verkoop en de werkvoorbereiding bespreken de wensen en verwachtingen van het project. Na het maken van een proeftekening, krijgen we een go of no go van de klant. Krijgen we een go? Dan kunnen we bezig met de 3D-tekeningen.” Pieter Dirk vervolgt: “De kick-off vindt plaats in overleg de productie: aan de hand van een verfijnde planning gaan de voorman en projectwerkers aan de slag met het project. De klant komt vervolgens langs in de ruwbouwfase. Daarna begint het conserveren, dat doen we zelf, net als bijna alle andere fasen gedurende het traject.”
 

Focus op hoge kwaliteit

Waarom Rondaan veel in eigen hand houdt? “We houden graag de kwaliteit in het oog en zorgen voor grip op het gehele doorloopproces,” vertelt Pieter Dirk. “We doen eigenlijk alles zelf en zijn hierbij kritisch op ons werk. We weten precies hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien, dit hebben we scherp voor ogen. Bovendien wordt de bouwtijd ingekort doordat we veel in huis doen. Als je veel uitbesteedt, ben je zo twee weken verder.” Jan Sake: “De laatste fase van een project is de afmontage. Een object moet niet te lang in de ruwbouw afdeling staan, dus de afmontage gebeurt in een andere  hal. Wanneer klanten dit zien, merken we dat ze er blij van worden. Zij zien dan een mooi eindproduct.”  
 

Perfecte afwerking en uitstraling

Pieter Dirk: “Veel concurrenten zijn al jaren bezig met het goed verpakken van hun verhaal. Wij pakken het anders aan. Onze faciliteiten hebben we goed voor elkaar, we doen veel dingen zelf. Alles om de hele keten te kunnen beheersen. Wij hebben vrijwel alles in huis en we zijn vrij fel op hoe alles eruitziet. Onze aanhangwagen bijvoorbeeld. De kwaliteit hiervan ligt echt hoog: de afwerking en uitstraling zien er perfect uit. Wanneer een klant bij ons komt en zegt: “Dan doen jullie het toch echt beter…” Ja, daar worden wij wel blij van.”   

Terug naar overzicht

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Voor periodieke keuringen zoals ALK, LLS, LPK en Palkeur kunt u bij ons in Berltsum/Berlikum en Sneek terecht. Vanuit Sneek helpen wij u bij storingen snel weer op weg met onze mobiele werkplaats en hydrauliekservice/slangenpers. In Berltsum beschikt Rondaan over een grote spuiterij.

Onze diensten