Rondaan deelnemer van Koploperproject duurzaam ondernemen in Noordwest Friesland!

4 november 2020

Donderdag 29 oktober zijn wij gestart met het Koploperproject. Samen met 14 bedrijven uit de regio. De komende maanden gaan wij samen aan de slag om duurzaam ondernemen naar een hoger niveau te tillen in onze organisaties.

Koploperproject: wat houdt het in?

Het koploperproject is een project waarbij alle deelnemers kennis, tools en een netwerk krijgen om nog duurzamer te gaan ondernemen. Er wordt gestart met een nulmeting. Zo weet iedere deelnemer wat er momenteel al goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen. Ieder bedrijf maakt een actieplan en door middel van bijeenkomsten delen deelnemers hun ervaringen.
 

Milieubarometer voor de deelnemers in de Waadhoeke

De gemeente Waadhoeke – zij doen zelf ook mee aan het project - heeft een collectief contract afgesloten voor de Milieubarometer. Als deelnemer krijgt men een startlicentie voor de Milieubarometer. Hiermee kunnen de milieuprestaties – waaronder een Co2-footrpint- op een gebruiksvriendelijke manier gemeten en bijgehouden worden. Dit geldt overigens voor alle bedrijven in de gemeente.
 

Duurzaamheid bij Rondaan

Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken bij Rondaan. Binnen Rondaan hebben wij al diverse kleine en grote maatregelen getroffen. De komende periode gaan wij een nieuwe duurzame uitdagina aan. Een mooi project om onderdeel van te zijn!

Terug naar overzicht

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Voor periodieke keuringen zoals ALK, LLS, LPK en Palkeur kunt u bij ons in Berltsum/Berlikum en Sneek terecht. Vanuit Sneek helpen wij u bij storingen snel weer op weg met onze mobiele werkplaats en hydrauliekservice/slangenpers. In Berltsum beschikt Rondaan over een grote spuiterij.

Onze diensten