Duurzaamheid bij Rondaan: niet meer weg te denken

6 oktober 2019

Duurzaamheid, een begrip dat niet meer valt weg te denken in het ondernemersklimaat. Zo ook niet bij Rondaan. Wij zijn continu mee bezig met optimalisaties omtrent duurzaamheid. De afgelopen jaren hebben we al diverse maatregelen genomen om bij te dragen aan een betere (duurzame) wereld. Pieter Dirk en Jan Sake Rondaan nemen u mee in de verduurzaming bij Rondaan.

Een compleet duurzame bedrijfshal
Pieter Dirk Rondaan vertelt: “Waar het ooit begon met het scheiden van afval zijn wij tegenwoordig volop bezig met het invoeren van duurzame maatregelen. Waarom? Omdat wij graag ook voor de volgende generatie een goed bedrijf achter willen laten. Zo is onze oude asbesthal vervangen door een compleet nieuwe, duurzame bedrijfshal. Zo is er geen gasaansluiting meer, is de hal voorzien van vloerverwarming in combinatie met een lucht-water warmtepomp. De buitenlucht wordt zo op een energiezuinige manier omgezet naar warm water voor de verwarming. Ook is de hal optimaal geïsoleerd én voorzien van 500 zonnepalen. Zo zijn we volledig zelfvoorzienend als het gaat om energie!”

Duurzaamheid bij Rondaan: kleine én grote maatregelen
“Of het nu gaat om kleine of grote maatregelen: wij vinden het belangrijk om voorop te lopen als het gaat om duurzaamheid. Zo maken we steeds meer gebruik van ledverlichting. Onze nieuwe hal is hier volledig van voorzien en de rest van het bedrijf volgt ook snel. De poetsdoeken die onze monteurs gebruiken worden gewassen, zo kunnen ze worden hergebruikt. Wij hergebruiken tinner uit oude verf, waarmee we verf verdunnen. Al het afval wat wij veroorzaken wordt gescheiden. We recyclen zelfs onze koffiebekers”, voegt Jan Sake toe.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“Naast dat wij ons veel richten op het Planet gedeelte van het maatschappelijk verantwoord ondernemen, richten wij ons ook op het People gedeelte. Wij helpen mensen in het arbeidsproces en met het terugkeren in de arbeidsmarkt”, stelt Pieter Dirk. Jan Sake: “Immers: het commerciële aspect is ontzettend belangrijk om een gezond bedrijf te runnen. Echter, in onze ogen is een toekomstbestendige en maatschappelijk verantwoorde organisatie net zo van belang. Dat gaat niet zonder focus op duurzaamheid.”

Meer informatie? 
Benieuwd wat Rondaan allemaal in huis heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar de winst van een Rondaan! 

 

Terug naar overzicht

Waarmee kunnen we je van dienst zijn?

Voor periodieke keuringen zoals ALK, LLS, LPK en Palkeur kunt u bij ons in Berltsum/Berlikum en Sneek terecht. Vanuit Sneek helpen wij u bij storingen snel weer op weg met onze mobiele werkplaats en hydrauliekservice/slangenpers. In Berltsum beschikt Rondaan over een grote spuiterij.

Onze diensten